agenda

Lezing ´Dokter is ziek´ met Herre Kingma op 11 april

in

Op 11 april 2012 verzorgt Gonny ten Haaft samen met bestuurder Herre Kingma van het MST in Enschede een lezing onder de titel ´Dokter is ziek´. Kingma was een van de geïnterviewde (ex)zieke artsen/bestuurders in haar gelijknamige boek.

Workshops op symposium Zorgzame Zorg; 18 april

in

Op de Europese dag van de rechten van de patiënt wordt er vanuit het initatief 'Zorgzame Zorg' een bijeenkomst georganiseerd over de relatie patiënt - hulpverlener. Wat gebeurt er precies in het contact/de dialoog tussen hulpverlener en patiënt? Diverse sprekers (onder wie neuroloog Bas Bloem en KNMG-voorzitter Arie Kruseman) gaan hier op in, en in workshops worden sommige onderwerpen verder uitgediept en kunt u ook mee praten. Gonny ten Haaft verzorgt twee workshops naar aanleiding van haar boek 'Dokter is ziek', samen met een hulpverlener die zelf ziek is.

Presentatie 'Dokter is ziek' voor arts-assistenten Deventer ziekenhuis

in

Op dinsdag 1 november organiseren de arts-assistenten van het Deventer ziekenhuis een bijeenkomst in de Latijnse school in Deventer. Gonny ten Haaft verzorgt de plenaire lezing van 15.00 tot 16.00, waarbij zij ook een arts-assistent die zelf ziek was, zal interviewen. Een belangrijke doelgroep voor het boek 'Dokter is ziek': de artsen in opleiding.

'De patiënt: laat u verrassen'

in

Onder de titel 'De patiënt: laat u verassen'' wordt op 18 november een prachtige website feestelijk gelanceerd. Op de site staan zo'n 2000 boeken met patiëntenverhalen verzameld en gerecenseerd. Met de zoekfunctie op de site kunt u een boek zoeken per auteur of titel van het boek, maar ook per aandoening (bijvoorbeeld kanker of autisme) of thema (bijvoorbeeld verdriet of vermoeidheid). Kom naar Utrecht, en/of: hoort zegt het voort. Voor meer info klik hier

Inspiratie voor de nieuwe copatiënten!

in

Op 31 augustus organiseert Zobeter in Den Bosch een inspiratiebijeenkomst voor alle geworven copatiënten. Gonny ten Haaft vertelt daar over 'Dokter is ziek', haar boek dat al tijdens de opzet van dit goede en spannende initatief is gebruikt. Als de copatiënten eenmaal in de zes experiment-ziekenhuizen beginnen, wordt het nog spannender!

Lezing tijdens symposium over ziektebiografieën op 21 september

in

Op 21 september organiseert het VuMC een symposium onder de titel 'Wie schrijft, wordt niet vergeten'. Gonny ten Haaft zal daar vertellen over de betekenis van ziektebiografieën voor hulpverleners. Het symposium gaat over de meerwaarde van het schrijven over ziekte-ervaringen, vanuit verschillende perspectieven. Het is in de ochtend, van 10.00 tot 12.30 uur. Meer info op http://www.tijdstroom.nl/page/125

Gastcollege over Dokter is ziek voor 1e jaars studenten gezondheidswetenschappen

in

In september 2011 starten weer zo'n 120 studenten met de opleiding Gezondheidswetenschappen aan het iBMG Iinstituut Beleid en Management Gezondheidszorg) in Rotterdam. Op 8 september zal Gonny ten Haaft voor hen een gastcollege verzorgen dat geïnspireerd is op haar boek Dokter is ziek. Op deze manier krijgen de studenten inzicht in het patiëntenperspectief, een belangrijke invalshoek voor studenten die de gezondheidszorg willen verbeteren.

Twee workshops op symposium Medisch Centrum Alkmaar, 21 juni

in

Op 21 juni organiseert het Medisch Centrum Alkmaar een symposium over participatie van patiënten. Dit in navolging van het succesvolle symposium 'Samen zoveel beter' van vorig jaar. Gonny ten Haaft verzorgt op 21 juni een workshop dat gebaseerd is op haar boek 'Dokter is ziek'. Tijdens de workshop zal zij ook enkele hulpverleners die zelf ziek zijn, of ziek zijn geweest, live interviewen. Meer info en het volledige programma volgt zsm.

'Pak een stoel en help deze patiënt'; 12 mei in Ede

in

Onder deze titel houdt Gonny ten Haaft de plenaire lezing op een alumnibijeenkomst voor (ex-)studenten van de Christelijke Hogeschool in Ede. De bijeenkomst staat in het teken van empowerment, wat kan je als verpleegkundige zelf doen? De overkoepelende titel van deze bijeenkomst is dan ook: ''Hier leid ik: over de verpleegkundige met invloed''. Gonny ten Haaft zal op basis van haar boek laten zien dat je als verpleegkundige het verschil kunt maken.

'dokter is ziek' bij symposium patiëntgericht communiceren, 12 mei

in

Op de dag voor de verpleging, 12 mei, vertelt Gonny ten Haaft over haar boek 'Dokter is ziek' op de carrièrebeurs zorg en welzijn in Utrecht. Zij interviewt daarbij ook een verpleegkundige die zelf ziek is. De presentatie maakt onderdeel uit van het ochtendsymposium 'Patiëntgericht communiceren' . Tijdens de hele dag/carrièrebeurs zijn diverse (potentiële) werkgevers vertegenwoordigd. Voor meer info klik hier

Inhoud syndiceren